Na Japan was mijn vlucht naar Bali gepland. Vanuit Tokyo nam ik het vliegtuig naar Denpasar. Op het vliegveld van Tokyo kreeg ik te horen dat ik het vliegtuig niet zou kunnen boarden als ik geen vlucht uit Indonesië zou boeken. Dat heb ik dus halsoverkop gedaan en binnen vijf minuten besloten dat mijn bestemming na Indonesië Singapore zou worden.

Onderweg zat ik aan het raam en was ik lekker een filmpje aan het kijken. Op een gegeven moment vroeg mijn Indonesische buurman vrij dringend of ik het luikje open wilde doen van mijn raam. Ik keek naar hem en zag dat hij de maaltijd die we 2 uur eerder hadden gekregen nog steeds voor zich had staan.  Hij was al aan het vasten voor Ramadan. Hij wilde heel graag naar buiten kijken of de zon wel onder was gegaan. Gelukkig maar, want dit was het resultaat:De zonsondergang was beeldschoon.

Aangekomen in Bali zag ik eindelijk Yv weer na vier maanden.

We dronken een Bintang Besar (groot) en hadden een mooi hotel in Canggu geboekt. Na twee dagen smoothybowls, breakfast burrito’s, smashed avocado toast en #healthylife waren we wel toe aan het ‘echte Indonesië’ en vlogen we naar Flores. Daar hadden huurden we een scooter en konden we het land in.We bezochten een grot,

… we genoten van het uitzicht …

… vanuit het huis van een familie in traditionele kleding onder het genot van een kopje thee.

Ook bezochten we na een hete wandeling een waterval en konden we heerlijk in het coole water duiken.

Tegen de avond genoten we van de prachtige zonsondergang.

De lucht bleef maar veranderen.

Een dag later vertrokken we op een boottocht voor 4 dagen. We voeren vanaf Flores naar Lombok (naar het westen).Met 25 mensen verbleven op deze boot met een hele crew die zorgden dat we konden eten, drinken, snorkelen en hiken op stops onderweg. Het was heerlijk!

We bezochten Komodo national park en zagen de bekende Komodo varanen. Na 5 maanden slepen met de enorme telelens van mijn paps kwam die ook eindelijk van pas.

We deden nog prachtige hikes over de eilanden.

We zagen prachtige koralen tijdens het snorkelen,

… we lagen urenlang in het water en…

… we zagen dolfijnen! Ook spotten we zelfs nog een Manta Ray (ik heb ‘m op video!).

Na vier dagen kom je natuurlijk flink aan de praat met de rest van de reizigers aan boord en kon ik mijn lol op met al die mensen op de foto.Onze gids Ewin mocht ook even kapitein spelen.

 Er werden veel boeken gelezen.

Lekker over de zee uitkijken.

Een dutje na hard werken. Dit is de zoon van de kapitein (14 jaar oud) die al hard meewerkt.

Lekker zonnen op het dek.

Biertjes drinken bij zonsondergang.

Bijna op Lombok aangekomen konden we de indrukwekkende Rinjani vulkaan al zien:Deze knaller stond op de planning voor een paar dagen later.

Op Lombok zag de kapitein zijn kind na ruim een week weer.

Hierna verbleven we twee dagen op Gili Air.Dit is een klein eilandje ten westen van Lombok en we genoten twee dagen van de vaste grond onder onze voeten om ons voor te bereiden op een (schijnbaar) pittige klim naar de top van de Rinjani vulkaan.

Maar dat bewaren we voor het volgende verhaaltje…